https://www.ipanema-slippers.nl/uploads/images/heading/Slider_over_ipanema.jpg

Over ipanema

Het Braziliaanse merk Ipanema is geïnspireerd door het meest levendige strand van Rio de Janeiro: Ipanema Beach. Het merk zit in het Zuid-Amerikaanse land met 8.000 km strand dichtbij het vuur. Niet voor niets levert dit elk jaar een schitterende collectie slippers en sandalen op. Ipanema Beach heeft zoveel prachtige kenmerken, dat het merk zich eenvoudig kan identificeren met deze mooie plaats. De charmante stranden en de Braziliaanse vrouwen die flaneren op de boulevards, de muziek en de straatparades, maar ook de verschillende stammen en culturen betoveren het merk Ipanema.

Ons anatomisch voetbed

Het anatomische voetbed van Ipanema heeft een voorgevormd voetbed. Deze biedt stabiliteit en een goede pasvorm, waardoor je urenlang heerlijk op slippers loopt.

Al meer dan 15 jaar creëert Ipanema collecties die ontworpen en geproduceerd worden door Grendene, één van de grootste producenten van slippers en sandalen in de wereld. Ipanema is in meer dan 90 landen verkrijgbaar en produceert meer dan 200 miljoen paar slippers en sandalen per jaar. In de fabrieken wordt gewerkt met de allerhoogste normen als het gaat om duurzaamheid. Grendene kiest ervoor om alle producten te maken van 100% recyclebaar Flexpand, een soepel materiaal dat steeds opnieuw gerecycled wordt.

De Ipanema zool

Mocht je de kans krijgen Rio de Janeiro te bezoeken, dan moet je zeker langs Ipanema Beach gaan. Ga op zoek naar de Ipanema 'Calçadao', hier vind je de opvallende betegelde boulevard van Ipanema Beach. Vergeet ook niet ons vlaggenschip Casa Ipanema te bezoeken. Ze willen je graag ontmoeten!

Niet naar Rio? Als je een paar Ipanema's draagt, dan vind je het patroon van de boulevard ook altijd op de zool van je slipper.

The ethical choice

Met ons oog op het milieu en de toekomst, geloven wij dat fabrikanten in Brazilië en over de hele wereld op een duurzame en ethische manier moeten produceren. Maatschappelijk en verantwoordelijkheid is de kern van de filosofie. Om het goede voorbeeld te geven brengt Ipanema de volgende sociale en milieuvriendelijke punten in de praktijk: 100% recyclable materials, employees enjoy, environment, workplace & community.

Always new. Always Ipanema