https://www.ipanema-slippers.nl/uploads/images/heading/Slider_overipanema_19.jpg

Over ipanema

Ipanema is een Braziliaans slippermerk en vernoemd naar één van de meest exotische en beroemde stranden in de wereld. Ipanema slippers en sandalen zijn gemaakt voor een ontspannen levensstijl aan zee en op het strand met de verfijning van glamour in de stad. Ipanema's ontwerpen weerspiegelen de Braziliaanse roots met het gebruik van innovatieve materialen en zijn gecombineerd met de huidige modetrends. De Ipanema slipper is een essentieel item voor de vroege lente tot zwoele nazomer. Met een slipper of sandaal aan je voeten, voel je de vrijheid vanuit je tenen tot je kruin. Of dat nu op het strand is, op het terras of rondom het huis.

Ons anatomisch voetbed

Ipanema creëert unieke producten met functionele eigenschappen, waaronder de anatomische zool voor een perfect loopcomfort en een goede pasvorm. Ipanema sandalen en slippers zijn bekend om hun creatieve ontwerpen gemaakt met behulp van superzacht en duurzaam Flexpand: 100% recyclebaar. Met het oog op het milieu en de toekomst, is de Ipanema collectie gemaakt met behulp van ten minste 30% gerecycled materiaal, maar ook 99% van het fabrieksafval wordt gerecycled of hergebruikt.

Al meer dan 15 jaar creëert Ipanema collecties die ontworpen en geproduceerd worden door Grendene, één van de grootste producenten van slippers en sandalen in de wereld. Ipanema is in meer dan 100 landen verkrijgbaar en produceert meer dan 200 miljoen paar slippers en sandalen per jaar. In de fabrieken wordt gewerkt met de allerhoogste normen als het gaat om duurzaamheid. Grendene kiest ervoor om alle producten te maken van 100% recyclebaar Flexpand, een soepel materiaal dat steeds opnieuw gerecycled wordt.

De Ipanema zool

Mocht je de kans krijgen Rio de Janeiro te bezoeken, dan moet je zeker langs Ipanema Beach gaan. Ga op zoek naar de Ipanema 'Calçadao', hier vind je de opvallende betegelde boulevard van Ipanema Beach. Vergeet ook niet ons vlaggenschip Casa Ipanema te bezoeken. Ze willen je graag ontmoeten!

Niet naar Rio? Als je een paar Ipanema's draagt, dan vind je het patroon van de boulevard ook altijd op de zool van je slipper.

The ethical choice

Met ons oog op het milieu en de toekomst, geloven wij dat fabrikanten in Brazilië en over de hele wereld op een duurzame en ethische manier moeten produceren. Maatschappelijk en verantwoordelijkheid is de kern van de filosofie. Om het goede voorbeeld te geven brengt Ipanema de volgende sociale en milieuvriendelijke punten in de praktijk: 100% recyclable materials, employees enjoy, environment, workplace & community.

Always new. Always Ipanema.