flag
pattern pattern

Over Ipanema

Denk je aan Ipanema, dan denk je aan de zomer.
Van de vroege lentezon tot de zwoele zomeravonden.

Ipanema is er voor iedereen die zich verbonden voelt met dat zonnige gevoel. Het gevoel van Ipanema. Met een slipper of sandaal aan je voeten, voel je de vrijheid vanuit je tenen tot je kruin. Ipanema is er voor jou.

Met de nieuwe sprankelende zomercollectie van Ipanema aan je voeten kan de zomer echt beginnen. Door de verschillende stijlen, kleuren en prints draag je de collectie op alle momenten van de dag; naar het strand, struinend langs de boulevard of gewoon in je tuin. De collectie is comfortabel, fashionable, kleurrijk, classy en ook nog eens 100% recyclebaar. Alle ingrediënten voor een ultiem zomers gevoel.

Fashion & Vegan

Ipanema is het levendige en kleurrijke bewijs dat duurzaamheid en fashion niet alleen hand in hand gaan, maar elkaar ook versterken. 
Want duurzaam doet goed, staat goed en voelt goed! 

Ipanema is lief voor je voeten én voor de wereld. De nieuwe Ipanema SS21 collectie is milieuvriendelijk geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden en dat heeft geresulteerd in opnieuw een bruisende en swingende serie duurzame sandalen en slippers met perfect loopcomfort en een goede pasvorm. Met Ipanema stap je in een betere wereld.

Lees alle duurzaamheidsfacts hier.

♥ Products

Ipanema slippers en sandalen zijn 100% recyclebaar en één paar Ipanema’s bestaat al uit minimaal 30% gerecycled materiaal. Ook zijn onze producten vrij van giftige stoffen en bovendien Vegan.

♥  People

Ipanema garandeert zorg en respect voor alle medewerkers onder eerlijke werkomstandigheden en een verantwoorde productie. En ook stimuleren we de ontwikkeling van onze medewerkers door het geven van trainingen in welzijn en lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg.

♥ Planet

Ipanema heeft de kleinste watervoetafdruk in de schoenensector. En 85% van de energie die nodig is voor de productie, is afkomstig van zonnepanelen op de daken van onze fabrieken. Ook is de consumptie van elektriciteit met 13% per schoenpaar teruggebracht.

De Ipanema zool

Ipanema is een Braziliaans slippermerk en vernoemd naar één van de meest exotische en beroemde stranden in de wereld. Ipanema slippers en sandalen zijn gemaakt voor een ontspannen levensstijl aan zee en op het strand met de verfijning van glamour in de stad.

Wist je dat jij ook een beetje in Rio de Janeiro bent als je een paar Ipanema’s draagt? Je vindt het patroon van de boulevard ook altijd op de zool van je slipper.Ipanema creëert unieke producten met functionele eigenschappen, waaronder het anatomisch voetbed voor een perfect loopcomfort en een goede pasvorm. Ipanema sandalen en slippers zijn bekend om hun creatieve ontwerpen gemaakt met behulp van superzacht en duurzaam Flexpand: 100% recyclebaar.

Grendene

Al meer dan 15 jaar creëert Ipanema collecties die ontworpen en geproduceerd worden door Grendene, één van de grootste producenten van slippers en sandalen in de wereld.

Ipanema is in meer dan 100 landen verkrijgbaar en produceert meer dan 200 miljoen paar slippers en sandalen per jaar.

Maatschappelijk en verantwoordelijkheid is de kern van de filosofie. Om het goede voorbeeld te geven brengt Ipanema de volgende sociale en milieuvriendelijke punten in de praktijk. Klik op onderstaande buttons om meer te weten te komen.