flag
pattern pattern

Over Ipanema

Denk je aan Ipanema, dan denk je aan de zomer.
Van de vroege lentezon tot de zwoele zomeravonden.

Ipanema is er voor iedereen die zich verbonden voelt met dat zonnige gevoel. Het gevoel van Ipanema. Met een slipper of sandaal aan je voeten, voel je de vrijheid vanuit je tenen tot je kruin. Of dat nu op het strand is, op het terras of tijdens een dagje slenteren over de boulevard of door de stad. Ipanema is er voor jou.

ALWAYS NEW. ALWAYS IPANEMA.

Voor ieder moment en voor elke stijl biedt Ipanema in de collectie van 2020 keus uit meer dan 40 modellen die inspelen op de laatste trends voor dames, heren en kids.

YOUR IPANEMA. YOUR MOMENT.

Fashion & Vegan

Duurzaamheid en slippers produceren gaat hand in hand, zo bewijst Ipanema. De producten van Ipanema zijn Vegan, 100% recyclebaar en kunnen steeds opnieuw gerecycled worden en hebben een milieuvriendelijke verpakking.
Ipanema maakt haar reis van duurzaamheid op drie pijlers.

Milieuvriendelijke productie

Milieuvriendelijke productie

Eerlijke werkomstandigheden

Eerlijke werkomstandigheden

Duurzame producten

Duurzame producten

De Ipanema zool

Ipanema is een Braziliaans slippermerk en vernoemd naar één van de meest exotische en beroemde stranden in de wereld. Ipanema slippers en sandalen zijn gemaakt voor een ontspannen levensstijl aan zee en op het strand met de verfijning van glamour in de stad.

Wist je dat jij ook een beetje in Rio de Janeiro bent als je een paar Ipanema’s draagt? Je vindt het patroon van de boulevard ook altijd op de zool van je slipper.

Ipanema creëert unieke producten met functionele eigenschappen, waaronder het anatomisch voetbed voor een perfect loopcomfort en een goede pasvorm. Ipanema sandalen en slippers zijn bekend om hun creatieve ontwerpen gemaakt met behulp van superzacht en duurzaam Flexpand: 100% recyclebaar.

Grendene

Al meer dan 15 jaar creëert Ipanema collecties die ontworpen en geproduceerd worden door Grendene, één van de grootste producenten van slippers en sandalen in de wereld.

Ipanema is in meer dan 100 landen verkrijgbaar en produceert meer dan 200 miljoen paar slippers en sandalen per jaar.

In de fabrieken wordt gewerkt met de allerhoogste normen als het gaat om duurzaamheid. Zo wordt 100% van het afvalwater gerecycled en zorgen de zonnepanelen op de fabrieken voor 85 procent van de energie die nodig is voor de productie van de slippers.

Maatschappelijk en verantwoordelijkheid is de kern van de filosofie. Om het goede voorbeeld te geven brengt Ipanema de volgende sociale en milieuvriendelijke punten in de praktijk: